המנעות ממאכלים לשלושה חודשים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/05/2016 | 00:40 | מאת: אדם

אהלן, אני סבלתי מתסמונת המעי הרגיש ונמנעתי ממאכלים מסויימים לתקופה של שלושה - ארבעה חודשים במסגרת טיפול מסויים. עכשיו שקיבלתי אישור להחזיר את האוכל הרגיל שלי אז אכלתי ארוחה עם אורז מלא (שנמנעתי לגמרי מאורז) ובאותו יום שלשלתי המון(לא שלשול של מעי עצבני אלא שלשול של אוכל לא טוב). אני משער שזה בגלל שהבטן לא רגילה לזה. יש דרך או שיטה מסויימת להחזיר אוכל לתפריט לאחר שלושה - ארבעה חודשים שנמנעתי מהם? תודה רבה

שלום אדם, אני לא יודעת אצל מי אתה מטופל ומה הרקע הנוסף בהיסטוריה התזונתית שלך ולכן רק יכולה לומר שיכול להיות שחזרת לאורז בכמות שאינה מתאימה לך, אבל גם יכול להיות שהמזון היה מקולקל או שאכלת יותר מידי בבת אחת. אולי כדאי להחזיר מזונות בהדרגה, גם מבחינת סוגי מזונות וגם כמותית (כל יום מעט ומסוג מזון אחד). כאמור, אינני מכירה אותך ואלו המלצות כלליות בלבד, כדאי להוועץ במטפל/ת שלך, וכמובן ממליצה לגשת לאיש מקצוע אם עד כה לא עשית זאת. רק בריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית