כדוריות דם אדומות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/05/2016 | 16:18 | מאת: שירי

בבדיקת הדם שלי כדוריות הדם האדומות והלבנות בגבול הנמוך של הנורמה. הפריטין וה b12 שלי תקינים. התזונה שלי ברובה צמחונית מטעמי בריאות ואני אוכלת לפעמים דגים וביצים. הרופאה שלי אמרה שאני לא צריכה לשנות דבר בתזונה כי הפריטין וה b12 תקינים, ולכן אין לי מחסור בברזל, וגם כדוריות הדם האדומות שלי היו נמוכות לפני מס' שנים בבדיקה הקודמת. האם זה נכון ?

הי שירי, איני מכירה אותך והרופאה המטפלת בוודאי מכירה אותך טוב ממני, ועל פניו נשמע שהיא צודקת. איני יודעת מה הערכים של הפריטין והB12 ויכול להיות שגם הם נמוכים בטווח (טווח המעבדה של חלק מקופות החולים לגבי B12 מכיל ערכים נמוכים יחסית הנחשבים מבחינתם טווח תקין). כל עוד המצב יציב אני לא רואה סיבה לדאגה

מנהלי פורום תזונה קלינית