מה זה לחם קל ?מה עושה אותו ללחם קל?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/05/2016 | 16:28 | מאת: רום

מה זה לחם קל?.מה עושה אותו לקל יותר מלחם רגיל? תודה רום

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רום, לחם קל הוא לחם המכיל 2/3 קלוריות מלחם רגיל. לפי הגדרות משרד הבריאות: "הכינוי "מופחת קלוריות" - כאשר הושגה הפחתה ב- 1/3 מהערך הקלורי בהשוואה למוצר הדומה, ניתן לכנות מוצר כ"מופחת קלוריות". ניתן גם לסמן מוצרים אלו בכינויים "קל" ו-"קלה" או במילים שקילות להם למשל "לייט"." http://www.health.gov.il/Subjects/FoodAndNutrition/Nutrition/Adequate_nutrition/Pages/labeling.aspx הוסבת סיבים תזונתיים בדר"כ מאפשרת ערכים אלו. הסיבים סופחים מים וכך קבלנו לחם באותו משקל אך עם פחות קלוריות.

מנהלי פורום תזונה קלינית