איכות וספיגת החלבון בבשר טחון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/05/2016 | 10:35 | מאת: יוני

שלום רב ותודה מראש על התשובה והזמן. אני מרים משקולות וכשאני אוכל בשר 2-3 בשבוע זה בדרך כלל עוף או הודו טחון, מבחינת תקציבית זה הרבה יותר זול ומשתלם לי, השאלה היא האם בכלל כמות החלבון שמופיע שם באריזה ל 100 גרם שהוא 18 גרם חלבון, הוא באמת נספג בגוף ותורם לבנית שריר או שזה סוג חלבון ברמה נמוכה בגלל שזה בשר טחון, קפוא ועם חומרים משמרים וכולה? יודע שזה לא בריא אבל אוכל רק 100 גרם 2-3 בשבוע, וחוץ מהבשר טחון התזונה שלי מאוד טובה ובריאה, וגם עושה ניקוי גוף כל כמה חודשים :)

הי יוני, אני מבינה את עניין התקציב אך עניין הבריאות חשוב יותר. יש מקורות חלבון נוספים וטובים יותר מאשר בשר טחון- כגון דגים, ביצים ומוצרי חלב וגם מהצומח (סייטן, טופו ושאר מוצרי הסויה, קטניות). ניקוי גוף לא יעזור פה. אם אתה כבר קונה בשר טחון אז בבקשה לבקש מהקצב בשר -רזה- טחון. בבשר איכותי בדר"כ יש מעל 25 גר' חלבון ל100 גר', והערכים שאתה רואה (18 גר' חלבון) זה בעיקר בגלל כמות השומן הגבוהה בבשר טחון מוכן, שבאה על חשבון החלבון. ולשאלתך- זה לא שהוא לא נספג, אלא שיחד איתו נכנסים לגוף שלך דברים לא רצויים אחרים כגון כמות שומן רווי גבוהה, נתרן, וכמובן חומרי שימור מזיקים. ממליצה לך לגוון את מקורות החלבון ולהמעיט ככל הניתן בבשר טחון, וכמובן להפגש ען דיאטן/ית- נשמע שאכפת לך מעצמך ואתה בהחלט יכול להתרם מכך רק בריאות ובהצלחה

מנהלי פורום תזונה קלינית