מנת חלבון מומלצת לאדם מבוגר ליום

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/05/2016 | 14:49 | מאת: דיאנה

מה גודל מנת חלבון (בשר, עוף או דג) שמומלצת לאדם מבוגר ליום? יש שאומרים שמנה ממוצעת לאדם מבוגר צריכה להיות 250-200 גרם ליום, ואילו אחרים אומרים שמנה למבוגר צריכה להיות 300-250 גרם ליום.

היי דיאנה, מבחינת כמות החלבון ביום, ההסתכלות שלנו היא באופן כללי על היום כולו ולא על ארוחה ספציפית. כמובן שגם הכמות משתנה לפי סוג המזון מאחר וכל סוג מזון חלבוני מכיל חלבון בכמות שונה. (מנה של דג לא שווה בגודלה למנה של עוף - המכילות אותה כמות חלבון). כמובן שאנו גם מתייחסים למחלות הרקע של האדם ולעתים עלינו להגביל את כמות המנה החלבונית הבשרית ליום - מאוד תלוי מצב. במידה ויש ספק לגבי כמות החלבון הנצרכת ביום, ניתן תמיד לגשת לייעוץ אצל דיאטנית קלינית שתוכל לבחון את סך התפריט וכמובן להתחשב ברקע הרפואי. בהצלחה!

מנהלי פורום תזונה קלינית