תזונה מתאימה לכיב או גסטריטיס

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/04/2016 | 09:59 | מאת: שחר

אובחנתי כחולת גסטריטיס ואולי כיב. לא נעשתה בדיקה אנדוסקופית אלא רק לפי סימנים. האם יש תזונה מתאימה לזירוז ההחלמה? יש לציין שכאשר הרגשתי טוב ואכלתי כנראה דברים לא מתאימים חלה שוב החמרה. מקריאה באינטרנט אני רואה דעות חלוקות בנושא. אשמח להבהרות.

תשובה של דנה רדלי בירנברג, דיאטנית המערך הכירורגי ברמבם: יש צורך בבירור גסטרו, ורק לאחריו תהיה החלטה רפואית. יש צורך לברר האם יש דלקת ובאיזו דרגה? האם קיים כיב? נוכחות חיידק ה. פילורי? לפי ההבחנה ניתן טיפול תרופתי כמו נוגדי חומצה, טיפול משולש במידה ומדובר בה. פילורי מההבט של אורח חיים + תזונה יש מספר דגשים כמו אכילה איטית ומסודרת, ארוחות קטנות מפוזרות ע"פ היום, הימנעות מעישון, הימנעות ממוגזים, מזונות מתובלים/חומציים/מטוגנים/קפאין ואלכוהול, כמו כן כדאי לשלב יוגורט ביו עשיר בפרוביוטיקה - וכמובן שתלוי גם בתסמינים שאת חשה כגון צרבת/נפיחות וכו' רק בריאות!

מנהלי פורום תזונה קלינית