האם האדם הוא אוכל כל? או צמחוני?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/04/2016 | 17:43 | מאת: יאיר

האם האדם הוא אוכל כל? או צמחוני? שאלה נוספת האם זה בריא לאכול כל יום בשר בקר? או שזה לא בריא? הקיבה של האדם בנויה לעכל בשר? אשמח לדעת.

שלום יאיר, בעקרון האדם הוא "אוכל כל" (אומניבור) אך בתקופות שונות לאורך ההיסטוריה ובאזורים שונים ע"פ כדוה"א בני אדם אכלו ואוכלים באופן מגוון מאוד. בתקופה הארוכה ביותר בני האדם היו "לקטים-ציידים" משמע בשר היה חלק מתזונתם, אם כי איני יודעת עד כמה עיקרי (תלוי בגורמים רבים, מניחה שהיה גורם משתנה כתלות בעונה, אזור מחיה, אקלים ועוד...). בקיצור-האדם הוא אוכל כל ומערכת העיכול שלנו מעכלת מזון מן החי לשלאלתך הנוספת: בשר בקר בהחלט אינו מומלץ באופן יומי, ויש בצריכה גבוהה סכנות בריאותיות או הגברת הסיכון למחלות מסוימות. אם אוכלים בשר בקר, חשוב להקפיד על איכותו ולבחור נתח רזה יחסית (עד 5% שומן לאחר הסרת השומן הנגלה לעין)-ויש כאלה לא מעט רק בריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית