אגוזי מלך איך לדעת אם הם טריים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/04/2016 | 16:30 | מאת: חן

שלום אני נוהגת לאכול אגוזי מלך קלופים בגלל שאני רזה ואני קונה אותם בסופר באריזה סגורה. איך אני יכולה לדעת באם הם טריים למרות שהתוקף שלהם הוא בערך מעל חצי שנה? האם יש סימנים מיוחדים שעלי לשים לב אליהם?

שלום חן אגוז מלך טריים יהיו בדר"כ עם צבע, צורה וטעם אופיינים-ובתור צרכנית קבועה אני מניחה שאת כבר יכולה להבדיל אם הטעם מעט מעופש או טרי, אם האגוז אינו "יבש" ואם צבעו חום/זהוב ואין עליו כתמים לבנים או שחורים או באופן כללי צבע לא אופייני בגדול, עדיף לקנות עם הקליפה (ולפצח לבד בבית) ולשמור במקפיא. זה לא מבטיח שהם יהיו טריים (שכן זה תלוי בכמה זמן עבר ואיך נשמרו עד שקנית אותם) אבל זוהי נקודת פתיחה טובה יותר רק בריאות

02/05/2016 | 14:47 | מאת: חן

תודה שמתי לב שהאגוזים שבשקית יש עליהם בליטות לבנות ובשקית פירורים לבנים. האם זה סימן לאי טריות.?

מנהלי פורום תזונה קלינית