ערכים תזונתיים כמויות מומלצות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/04/2016 | 10:22 | מאת: אנונימית

היי, אני בת 17 ורציתי להתחיל לשים יותר דגש לכמות הסידן/פחמימות/שומן שיש במזונות שאני אוכלת. רציתי לשאול איזה כמות נחשבת להרבה יחסית? סתם למשל,מוצרים שהפחמימות בהם הן יותר מ8 אז לא ככ מומלץ כי זה המון. מה נחשב הרבה בישביל פחמימות?שומנים?מהי כמות סידן הנחשבת לגבוהה במוצרים? תודה

שלום לך, וכל הכבוד שאת רוצה לשים לב למה שאת אוכלת, אבל השאלה לך קצת קשה למענה חד משמעי... כי, למשל, באבוקדו יש הרבה שומן, אבל זהו שומן מעולה ומלבד זאת הוא עשיר ברכיבי תזונה מאוד חשובים ובריאים. פחמימות נדרשות לנו ובכמות גבוהה יחסית ובטח לא נבטל כל מזון שהוא מעל 8 גר' פחמימה! סידן יש במגוון מזונות, ומה שהכי נפוץ בדר"כ זה מוצרי חלב, אך גם ללא מוצרי חלב כלל ניתן להגיע לכמות סידן הדרישה ליום. וכל אלה היו רק דוגמאות.. כוונתי היא שאין "המון" או "אסור", וגם מזון עשיר בפחמימות או שומן שבדר"כ משווק לנו כ"אסור" זה ממש ממש לא נכון, ובטח אין לאיסורים הללו מקום בתפריט מאוזן שמכיל את כל אבות המזון חשוב מאוד שתאכלי מכל קבוצות המזון ותספקי לגוף שלך את כל הדרישות לגילך ולמשקלך, ולכן אני חושבת שזה חשוב מאוד שתיוועצי עם דיאטן/ית, לא חייב להיות משהו ארוך טווח אבל שלפחות תקבלי כלים ותדעי איך לאכול נכון ובריא בהצלחה!

מנהלי פורום תזונה קלינית