משקל נמוך------------

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/04/2016 | 00:45 | מאת: מ

הייתי תמיד מאוד רזה.עברתי גיל 50.הבנתי שאחרי גיל 40 רצוי לא להיות כה רזה.אך מה אני יכולה לעשות? הייתי היום בביקור אצל רופאת המשפחה והיא טוענת שאין לי כלל שכבת שומן ואני חסרת אנרגיה.שוקלת 61 קילו עם גובה 179.המליצה לי אנשיר פלוס,רק שהיא חשבה שזה עולה 3 ש"ח... קראתי פה בעבר שאם המשקל קבוע לא כדאי לקחת תוספת.אומנם היה מדובר בגיל 24. אני אישית לא מאמינה שאוכל להוסיף אפילו קילו. האם חובה להשמין בגילי?בריאה בד"כ,לא עושה שום ספורט...

שלום לך, משקלך אכן נמוך יחסית לגילך (וגם באופן כללי, BMI 19) וזה אינו מצב רצוי בגיל מבוגר, אך כיוון שאת מציינת כי תמיד היית מאוד רזה אני לא בטוחה שצריך "לכפות" עלייה במשקל. כדאי גם לבדוק את הגובה שוב, עם השנים הגובה יורד וייתכן והBMI המחושב אינו נכון. האם את אכן חסרת אנרגיה? האם תת משקל הוא למרות אכילה תקינה ומספקת עבורך (הכוונה האם אינך מונעת מעצמך מזון ע"מ להשאר במשקל זה)? סביר כי במשקל נמוך את גם לא אוכלת כל כך הרבה, וייתכן כי אינך מספקת לגוף את כל צרכיו (סידן, למשל). ממליצה לך מאוד לגשת לדיאטן/ית עם בדיקות דם אחרונות ורישום אכילה, ויחד תוכלו להבין כיצד והאם ניתן להוסיף לתפריטך מזונות מסוימים ובמקביל האם צריך להעלות במשקל. דרך האתר קשה מאוד לייעץ בנושא כזה, ודרושה פגישה מקצועית יותר (והערת בניים, בהקשר אורח חיים בריא- כדאי לנסות ולשלב פעילות גופנית כלשהי אחרי אישור רפואי) בהצלחה!

מנהלי פורום תזונה קלינית