תזונה לקיב קיבה/גסטריטיס

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/04/2016 | 07:35 | מאת: טל

אבחנו אצלי גסטריטיס/קיב קיבה. כאשר אני אוכלת הכאב מתגבר כך שאני פוחדת לאכול. הרופא אמר שמאוד חשוב לאכול כדי לא להחמיר את המצב. אשמח להמלצות תזונתיות מתאימות.

שלום טל, גסטריטיס וכיב קיבה הם אכן מצבים לא נעימים. כמובן שלא מומלץ להימנע מאכילה, כן מומלץ לבצע בחירות מזון נבונות שלא יחמירו את הכאבים. באופן כללי מדובר על מצב שבו ישנה יתר חומציות בקיבה אשר גורמת לכיב או דלקת. המזונות מהם מומלץ להימנע הם מזון שומני ומטוגן, מזונות מתובלים וחריפים, שוקולד, משקאות המכילים קפאין, מנטה. אני ממליצה בחום לגשת לדיאטנית מוסמכת(בקופת החולים או בכל מסגרת אחרת) אשר תוכל לתת ייעוץ תזונתי הולם (הן מבחינת בחירות מזון והן מבחינה התנהגותית) על מנת לתת מענה מספק לבעיה. החלמה מהירה!

מנהלי פורום תזונה קלינית