..

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/04/2016 | 09:37 | מאת: מאיה

רציתי לדעת אם אני סופרת קלוריות נכון כי לפי הקלוריות שלי אני מגיעה ל5000 מה שלאהגיוני.. בבוקר קמתי שתיתי שוקו (300 קלוריות) בהמשך סוכריות גומי(300 קל) שתיתי אייס קפה גדול(500) שייק אוראו עם שוקולדים(600 השוקולדים ו300 הוניל) ירקות ברוטב (300) דג(300) בשר טחון(300) תפוח אדמה(300) ירקות אנטיפסטי(300) רוטב רסק עגבניות(300) בירה(300) שוקולד לבן חפיסה 600.. האם אני מגזימה בכמות הקלורית? כי אני מרזה ואני רוצה לשמור על משקל.

שלום מאיה, אמנם לא ציינת כמויות ואופן הכנה אך לא נראה לי שאת סופרת נכון, משום שחלק מהחישובים "מוגזמים" מידי- לדוגמה: כוס שוקו היא בערך 170 קל, וזאת כשמדובר על שוקו קנוי. שוקו ביתי על בסיס מים וללא סוכר יכול להגיע גם לפחות מ50 קל, רסק עגבניות (ל100 גר') נע בין 40 ל100 קל', ותפוח אדמה אפוי בגודל בינוני הוא כ150 קל'. בלי קשר, ניכר כי כמות הסוכר בתפריטך היא הרבה מעבר לרצוי, ובהחלט יש מה לשפר בתפריט (כמובן רק אם ברצונך לצרוך תפריט בריא ומזין יותר) את זה ממליצה לעשות עם דיאטן/ית בהקדם בהצלחה

מנהלי פורום תזונה קלינית