התקפי תשוקה למתוק קשים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/04/2016 | 21:19 | מאת: שואלת

שלום רב.לא יודעת האם צריך לשאול את זה כאן אבל אשאל.אנח אוכלת בריא.שנים שמרתי על גזרה ולא הרגשתי שחסר לי משהו.בשנים אחרונות פתאום התחלתי להרגיש התקפי תשוקה למתוק.התקפים קשים.ברגע ששמתי בפה סוכריה אחת-זהו,אני אוכלת 10 כאלה עד שנרגעת.אחרי זה מצב רוח ירוד ממש עד דמעות אפילו.שאלה למה זה קורה לי.מה אפשר לעשות?אודה מאוד אם תוכלו לכוון אותי

הי לך, קשה לענות על שאלה כזו כיוון שאיני מכירה אותך, וייתכן בהחלט שמעורב פה גורם רגשי, ולא רק הורמונלי (שגם ייתכן). ממליצה לך לפנות לרופא/ת משפחה לבדיקות כלליות (כמובן שתסבירי סיבת פניה) וכמו כן לגשת לדיאטנית. יש תחום שנקרא "נון דיאט" (NON DIET) שאולי יכול להתאים לך יותר, כי אני לא בטוחה שהבעיה היא תזונתית נטו (הכוונה שלא נראה לי שזה רק בגלל שאת פתאום אוכלת לא נכון ולכן יש "נפילות" פתאום) קראי על זה ותחליטי מה מתאים לך, מה שבטוח זה שכדאי מאוד לגשת להתייעצות עם דיאטן/ית בנושא בהצלחה, מקווה שעזרתי

מנהלי פורום תזונה קלינית