חמוציות בהיריון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

03/04/2016 | 07:30 | מאת: שרון

שלום רב, אני בשבוע 17 להיריון בת 28 וחצי. במהלך ההיריון עד כה הייתה לי פעמיים דלקת בדרכי השתן ונאלצתי לקחת אנטיביוטיקה. כעת כמניעה אני אוכלת 30 גרם חמוציות ביום, רציתי לשאול האם זו כמות תקינה? יש לציין כי מדובר בחמוציות ללא סוכר שנקנו בחנות תבלינים. תודה, שרון

שלום שרון, קודם כל, אני מקווה שאת שותה מספיק ולא מתאפקת ותמיד הולכת לשרותים כשצריך. חמוציות לא ממש הוכחו כמניעה יעילה (גם לא מיץ) ואין המלצה לכמות או לצורת לקיחה (תוסף/מיץ/פרי עצמו). הכמות שאת לוקחת מקבילה לפרי וחצי ביום (קחי את זה בחשבון אם את מקפידה על מנות פרי/סוכר). יש תוסף שנקרא D מאנוז שאני יודעת שעוזר לחלק מהנשים (שוב, לא מוכח) וכמובן שכדאי להוועץ ברופא מטפל/ייעוץ טרטולוגי לוודא שמותר בהריון

מנהלי פורום תזונה קלינית