ברוקולי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/01/2016 | 12:30 | מאת: דפנה

שלום אני מרתיחה ברוקולי במים ל5 דקות והמים נהיים בצבע ירוק . האם בריא לשתות מים אלו ? האם הם מכילים את הויטמינים של הברוקולי?

שלום דפנה, מניחה שחלק מהפיטוכימיקלים המסיסים במים יוצאים מהברוקולי למי הבישול ולכן הצבע. חלק מתכולת הצבענים (פיטוכימיקלים) בברוקולי ידועים וחלק לא, אך על מה שידוע כיום יש השפעה מיטיבה על הבריאות. לגבי מינונים וסכנות אפשריות אינני יודעת, אך לדעתי באדם בריא אין פה סכנה בריאותית, בתנאי כמובן ששטיפת הירק נעשית כראוי ושלא זוהם בריסיסים עמידים כלשהם..

מנהלי פורום תזונה קלינית