תחליף לחלב לאדם עם מחלת כליות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/01/2016 | 11:48 | מאת: יורם

שלום רב אני שוקל לעבור לתחליפים צמחוניים של חלב (סויה/שיבולת שועל/אורז וכו). ידוע לי שחלקם מכילים כמות גבוהה מאד של אשלגן וכמו כן כמות חלבון שהיא גדולה יותר מזו של חלב. האם מעבר לתחליפי חלב כנ"ל בכלל אפשרי ומומלץ, נוכח מגבלה על צריכת אשלגן וצריכת חלבון יומית? ואם כן איזה מהתחליפים מומלץ (אורז/שיבולת שועל/סויה וכו). תודה מראש יורם

שלום יורם, לאדם עם מחלת כליות מומלץ מאוד להיות בליווי מקצועי של דיאטן/ית המתמחה בנפרולוגיה (ויש כאלה בהחלט), ע"מ להתאים את התפריט לאדם על סמך מגבלות רפואיות, תוצאות בדיקות דם עדכניות והרגלי חייו. בהשואה ל1/2 כוס חלב רגיל בה יש כ3 גר' חלבון וכ140 מ"ג אשלגן: ב1/2 כוס חלב סויה יש כ3 גר' חלבון וכ140 מ"ג אשלגן (מצאתי גם נתונים המצביעים על ערכים הרבה יותר נמוכים) ב1/2 כוס חלב אורז כ0.2 גר' חלבון וכ30 מ"ג אשלגן ב1/2 כוס חלב שקדים כ0.5 גר' חלבון וכ70 מ"ג אשלגן ב1/2 כוס חלב שיבולת שועל כ0.3 גר' חלבון' ב1/2 כוס אגוזי לוז 0.4 גר' חלבון- לא הצלחתי למצוא ערכים של אשלגן לפי הנתונים הללו (ממקורות שונים, כמובן שאיני יכולה להתחייב על דיוקם) נראה כי לתחליפי החלב דווקא ערכים נמוכים יותר ממנו ברמות החלבון והאשלגן, מלבד חלב הסויה הדומה בהרכבו. אם אינך מלווה עד כה בדיאטן/ית מומחה, ממליצה לך לגשת יחד עם מידע זה ובדיקות הדם האחרונות שלך ולראות כיצד ניתן לשלב בהצלחה ורק בריאות!

מנהלי פורום תזונה קלינית