בשר מעובד מעלה סיכון לסרטן המעי הגס - שאלה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/11/2015 | 22:30 | מאת: אילן

לאחרונה מצאו במחקר של ארגון הבריאות העולמי, כי אכילה של 50 גרם בשר מעובד על בסיס יומי מעלה סיכון לסרטן המעי הגס, והשאלה היא: אם אני אוכל כמות גדולה של בשר מעובד (7 נקניקיות) יום ואחריו עוד יום, אבל בזה מסתיימת אכילת בשר מעובד למשך של חודש בערך, האם עדיין יש סיכון (למרות שהיומיים האלה באים ברצף יום אחר יום) או שאינו קיים? או זניח?

שלום אילן, אין לשאלתך תשובה חד משמעית, כיוון שגם הקביעה לגבי 50 גר' נערכה לאחר ניתוח נתונים שממנו עלה שהסיכון עלה באופן כללי עם כמות הבשר הנצרכת. ניתוח זה הראה שכל 50 גר' של בשר מעובד הנצרך באופן יומי מעלה את הסיכון לסרטן מעי גס בכ18%. הסיכון עולה עם כמות הבשר הנצרכת, ולא יודעים אם יש רמה בטוחה קיימת. מכאן, מובן שאין תשובה חד משמעית לשאלה, אך ברור כי 7 נקניקיות (מעל 200 גר') אינה דבר שהייתי ממליצה לאף אחד אף פעם (כאמור, אין תשובה לגבי האם קיימת רמה בטוחה). האם עדיין יש סיכון? אינו קיים? זניח? לא יודעת, אבל ממליצה להפחית עד כמה שניתן. מבחינה תזונתית לא רואה יתרונות בצריכת נקניקיות. מקווה שעזרתי ורק בריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית