גבינה צהובה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/11/2015 | 18:38 | מאת: שואל

האם זה בסדר לקחת 3 פרוסות גבינה צהובה ביום ( זה חלק מתפריט התזונה שלי לעלייה במסה ) ? פשוט יש את השמועה מגיל קטן שיותר מדי גבינה צהובה לא בריא בגלל כולסטרול. מצד שני, בדקתי ואפילו בביצה אחת שאנו אוכלים יש יותר כולסטרול (300) לעומת גבינה צהובה (30 לפרוסה אחת ) וכך בעוד מוצרים ואילו עליהם לא מזהירים מפני הכולסטרול.

שלום לך, איני יודעת מי המליץ לך על תפריט זה, אבל אני לא הייתי ממליצה על 3 פרוסות גבנ"צ ביום באופן קבוע, ולא בגלל הכולסטרול. כולסטרול דווקא אין כ"כ הרבה במוצר זה, אבל נתרן ושומן רווי כן, ויש מקורות טובים ומזינים יותר לעלייה במשקל (למשל מקורות שומן מהצומח- כדוגמת אגוזים ושקדים). בהחלט אפשר לשלב גבנ"צ מידי פעם, אבל אם אתה מעוניין גם בשיפור איכות התפריט ולא רק בהרכבו כדאי להוועץ על איש מקצוע ולקבל תפריט מתאים יותר בהצלחה

מנהלי פורום תזונה קלינית