אקנה - תזונה או הורמונלי?!

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/11/2015 | 09:35 | מאת: אתי

שלום, אני סובלת מאקנה חריף מס' שנים (בת 25). הדבר היחיד שעוזר לי, זה נטילת גלולות שמאזנות הורמונלית. מעולם לא בדקתי את מקור הבעיה. האם הבעיה באמת הורמונלית או שמא עקב תזונה שלא מתאימה לגוף שלי. כיצד לדעתכם ניתן לאבחן מהיכן נגרם אקנה ? אודה לתשובתכם המהירה בשל מצב התפרצות אקנה קשה מאוד לאחר הלידה.

התייחסנו לנושא מספר פעמים. כדאי לעשות חיפוש. בעקרון יש עבודות על אבץ וסלניום (אגוז ברזיל אחד ביום ישלים הסלניום - לא לקחת יותר מזה!) והיות ואת אחרי לידה, אולי באמת הנושא ההורמונלי אצלך מאודמשחק תפקיד. יש כום טיפולי ליזר לנושא שאולי כדאי לבדוק. דווקא בגיל המאוחר יותר. ראיתי תוצאות מדהימות. והכי חשוב - מזל טוב. תהני מהתוספת למשפחה!

מנהלי פורום תזונה קלינית