האם זה נחשב למזון מעובד?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/11/2015 | 11:17 | מאת: הדס

שלום בגן של הבן שלי בן שנתיים וחצי מקבלים לארוחת צהריים שניצל של עוף טוב . רציתי לדעת אם זה נחשב לשניצל מעובד והאם המרכיבים שלו מזיקים לבריאות הילד ? אם כן אשמח לדעת איזה מרכיבים לא טובים ולמה. הרכיבים : חזה הודו 32%,מים,פרורי לחם קמח חיטה 4.5% שומן הודו,סיבים תזונתיים חלבון צימחי (סויה/אפונה) מלח סוכרים מסמיכים מייצבים(פוליפוסטפט ...) תבליני חומר וטעם עמילן מעובד E 1404 מטוגן בשמן צימחי תודה מראש הדס

שלום הדס, כל מוצר שבא באריזה וברשימת רכיבים יש יותר ממילה אחת הוא מוצר מעובד מבחינתי, שאולי מעט מחמירה. לעניין העוף, אם תשווי שניצל שאת מכינה בבית (ולא מכניסה לו חלבון צמחי או עמילן מעובד, למשל) אז כן, זהו מוצר מעובד ולא הייתי ממליצה להאכיל בו ילד קטן. מצד שני (הפחות מחמיר והמתחשב במציאות בימנו), איני יכולה להגיד שהרכיבים יגרמו נזק, אלא עדיפים פחות. חשבי מאלו רכיבים היית מכינה שניצל בבית, וכך תדעי מה המרכיבים הפחות רצויים. זהו נושא קצת מורכב, הייתי ממליצה לקרוא את הכתבה המעניית בנושא שהתפרסמה לא מזמן כדי לראות תמונה יותר רחבה http://www.themarker.com/markerweek/1.2770032

16/11/2015 | 20:11 | מאת: הדס

מנהלי פורום תזונה קלינית