אקנה - תזונה או הורמונלי?!

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/11/2015 | 09:36 | מאת: אתי

שלום, אני סובלת מאקנה חריף מס' שנים (בת 25). הדבר היחיד שעוזר לי, זה נטילת גלולות שמאזנות הורמונלית. מעולם לא בדקתי את מקור הבעיה. האם הבעיה באמת הורמונלית או שמא עקב תזונה שלא מתאימה לגוף שלי. כיצד לדעתכם ניתן לאבחן מהיכן נגרם אקנה? אודה לתשובתכם המהירה עקב התפרצות אקנה קשה לאחר לידה

שלום אתי אקנה היא בעייה אשר אולי ניתן להקל עליה בעזרת שינוי תזונתי, אך אני בספק אם זה יהיה מוקד הטיפול, שכן הבעיה היא עורית והמנגנון ככה"נ דלקתי. כמובן שיש הרבה ויטמנים ומינרלים הקשורים לחידוש תאים ולבריאות העור, וייתכן שאינך צורכת מהם מספיק. אם העניין חשוב לך, ממליצה לגשת לייעוץ פרטני אצל דיאטן/ית לוודא שתפריטך מכיל מספיק מהרכיבים הנ"ל. בהצלחה

17/11/2015 | 17:28 | מאת: אתי

היי, תודה על התגובה!! כיצד ניתן להגיע לדיטאנית..? רופאת משפחה שולחת?

מנהלי פורום תזונה קלינית