כולסטרול ומיונז טבעוני

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/09/2015 | 18:28 | מאת: שלומית

האם אפשר לצרוך מיונז טבעוני לבעיית כולסטרול גבוה מאוד - 306? ואם כן מה הכמות היומית? ועל מאלו מרכיבים - שמנים צמחיים יש להימנע?

שלום שלומית, בערכי כולסטרול כאלה כדאי לטפל- האם את נמצאת במעקב רפואי בעניין? אני לא יודעת מאיזה שמן את מכינה מיונז טבעוני אבל באופן כללי כאשר רמות הכולסטרול גבוהות מומלץ להמנע לחלוטין משומן טרנס, להפחית בשומן רווי, ובמקומו להעדיף שומן בלתי רווי (בדר"כ נמצא במזונות צמחיים). כמו כן ישנן המלצות נוספות של הוספת סיבים תזונתיים לתפריט, הורדת משקל, הפסקת עישון והוספת פעילות גופנית. כמו שאת מבינה, המלצות אלה הנן כלליות בלבד ואינן תחליף לייעוץ אישי ומסודר בנושא כל כך חשוב. אנא גשי לאיש מקצוע (דיאטן/ית) ע"מ לקבל ייעוץ שכזה.

מנהלי פורום תזונה קלינית