אבקת חרובים וקקאו

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/09/2015 | 16:47 | מאת: רינה

שלום רב, האם שתייה מאבקת קקאו או מאבקת חרובים טובה לבריאות? מה היתרונות? והאם יש גם חסרונות? תודה רינה

שלום רינה, ככל מזון מן הצומח בקקאו ובחרוב שפע יתרונות תזונתיים, אולם איני מוצאת סיבה לשתות את המיצוי, כיוון שבדר"כ הוא אינו "טהור" (מוספים לו חומרים), עובר תהליך עיבוד כלשהו המרחיק אותו מהמזון המקורי והטוב שהיה פעם, מכיל הרבה יותר מידי קלוריות ובמקרה של קקאו גם בדר"כ משונע ע"פ כדוה"א מה שמבטיח שאינו טרי וגם גורם נזק סביבתי. חרוב- אפשר פשוט לקטוף מהעץ הקרוב ולנשנש בכיף, בהחלט עדיף יותר.

מנהלי פורום תזונה קלינית