האם התפריט שלי משופר כרגע? תגובה לשירה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/09/2015 | 20:03 | מאת: קמילה

היי שירה תודה רבה שענית לי, האם התפריט הנוכחי שלי כן מתאים לי? דרך אגב, אני בת 16, גובהי 1.55 ואני שוקלת 43 בוקר- *פרוסה גדולה של לחם מקמח חיטה מלא (ביתי) *כף טחינה גולמית משומשום מלא (גדושה) *ירק (קולרבי / גזר/ עגבנייה/ מלפפון ) ביניים-*2 פירות ( תפוח+שזיף שחור/ תפוח +מנדרינה ) צהריים-* כוס פחמימה (קוסקוס מלא/ כוסמת/בורגול מלא/פסטה מלאה)/תפו"א בינוני/רבע בטטה *4 כפות (גדושות) קטניה (גרגירי חומוס/עדשים/שעועית ) *ירקות מבושלים (בערך 2-3 כוסות , אני לא סופרת ירקות ) *כפית שמן + כפית צנוברים / רבע אבוקדו קטן + כפית צנוברים או שמן ביניים -*10 ענבים שחורים *5 אגוזי קשיו. ערב- *ביצה קשה / חצי קופסה טונה במים *ירק (גזר/ גמבה וכו ) לפעמים בארוחת בוקר אני מכינה כפית טחינה גולמית +כפית סילאן במקום כף מלאה של טחינה, ולפעמים אני מחליפה ארוחת ביניים ב2 בננות.

הי קמילה, השינויים בתפריט מינורים ושוליים, וזהו עדיין תפריט אשר אינו מספק את צרכייך כעת. בכלל, הצמדות ל"תפריט" (ובוודאי תפריט כל כך "קשוח") אינה רצויה בעיני ויכולה להוביל למקומות פחות נעימים. כיוון שאכפת לך ואת מודעת (וזה נפלא!), אני עומדת בהמלצתי לגשת לייעוץ מקצועי, אחראי ואישי. בהצלחה :)

מנהלי פורום תזונה קלינית