הורדת פחמימות לחולת סכרת

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/09/2015 | 14:56 | מאת: ורדה

אני מבקשת לדעת מה אפשר לאכול בארוחת צהריים במקום תפוח אדמה או אורז למי שהסכרת גבולית. וכן מה בקשר לקינואה האם הערך הגליקמי שלה גבוה ? תודה

שלום ורדה, הערך הגליקמי של קינואה נמוך יותר מתפו"א/אורז אבל זה לא רק עניין של ערך גליקמי אלא גם כמויות, אופן בישול, הרכב הארוחה הכוללת, מה אכלנו לפני/אחרי ומתי ורגישות אישית. אפשר לאכול קטניות (עדשים, שעועית, גרגירי חומוס, פול, סויה, אפונה וכו') או את שאר הפחמימות בכמות קטנה יותר במקום מה שציינת, אבל כל מה שכתבתי בהתחלה נכון גם לגבי הקטניות. מאוד מאוד חשוב למי שיש סכרת גבולית לגשת לדיאטן/ית ע"מ להתאים תפריט, זהו בהחלט מצב הפיך וזה הזמן ללמוד כיצד לאכול נכון ולמנוע תחלואה בעתיד לבריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית