סידן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/08/2015 | 18:43 | מאת: מיכל

שלום מבקשת לדעת על איזה סידן את ממליצה לקחת ,עם פחות תופעות לואי ומקסימום תוצאות חיוביות מבחינת ספיגה וחיזוק העצמות אני בת 65 עושה ספורט באופן קבוע אוכלת אוכל בריא ירקות פירות אגוזים ובכול זאת הייתי רוצה להוסיף סידן למען שלא יחסר. תודה רבה לתשובה מיכל

ראשית ברכותי להרגלים הטובים שלך. לגבי סידן - קשה באמת להגיע לכמות הסידן המומלצת בתפריט. אבל לפני שרצים לקחת תוסף תזונה כדאי בכ"ז לבדוק אם אין מספיק בתפריט (אצל דיאטנית). אם חסר, היא תקבע כמה נחוץ ותמליץ בהתאם. כעקרון יש תוסף ציטרט שנספג ללא תלות במזון, אך הריכוז של סידן בו נמוך יותר, ויש סידן על בסיס קרבונט שדורש ארוחה וסביבה חומצית לספיגה, והריכוז בו יותר גבוה. לעיתים הוא גורם עצירות ואז כדאי לשלב עם מגנזיום. תמיד חשובה שתיה מספקת, וכדאי לבדוק רמות קלציום-קריאטינין בדגימת שתן של בוקר כדי לוודא שאין הפרשת יתר בכליה. אחרון חביב - בגילך חשוב לא פחות רמות תקינות של ויטמין D.

מנהלי פורום תזונה קלינית