הפחתת קלוריות מהתפריט

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/08/2015 | 14:18 | מאת: אדוה

שאלה - כמה קלוריות צריך להפחית מהתפריט על מנת לרדת 100 גרם ביום (בהנחה שאין פעילות גופנית)?

בעולם "סטרילי" אולי היתה יכולה להיות לי תשובה מדויקת לשאלתך, אבל כיוון שאיננו חיים בעולם כזה וכל גוף שונה, מגיב אחרת לטיפול תזונתי, ומושפע ממשתנים רבים אחרים (שאינם רק פעילות גופנית) איני יכולה לענות. בנוסף, לא ממש ניתן לבדוק זאת. הבדל של 100 גר' ליום בהחלט יכול "ליפול" לתוך טווח הטעות האפשרית של מכשירי המדידה שעומדים בדר"כ לרשותנו (משקל ביתי רגיל) בטח בהתחשב בשאר הגורמים המשפיעים כגון איבוד נוזלים בזיעה, שתיית כוס משקה ש"מעלה" במשקל, יציאות, שעה ביום ועוד ועוד... בגדול (מאוד), בהפחתה של 500 קק"ל ליום ניתן לצפות לירידה של 1/2-ק"ג בשבוע, אבל זו הערכה גסה מאוד ולרב המציאות היא שונה.

מנהלי פורום תזונה קלינית