אנטי אוקסידנטים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/08/2015 | 02:50 | מאת: דניאל

רציתי לדעת האם קיים דבר כזה עודף אנטי-אוקסידנטים ? אם כן מה משמעות הדבר? ומהם הסימנים לעודף אנטי אוקסידנטים? אני באמצע שנות העשרים ואני צורך כל יום 100 מג פיקנוגנול ו 8 מג אסטקסנתין כתוספי תזונה והם ידועים כאנטי אוקסידנטים חזקים במיוחד.

דניאל שלום, בהחלט. כאשר נוטלים נוגדי חמצון בצורת תוספים בהחלט ניתן להגיע לתגובה לא רצויה. מחקרים רבים הוכיחו זאת בוודאות. לגוף יש מערכת נרחבת של נוגדי חמצון משלו (אנדוגניים) ונטילת עודפים מבחוץ (אקסוגניים) יכולה לפגוע במאזן לרעת הגוף ועם השלכות שליליות על הבריאות. לכן מומלץ לקבל נוגדי חמצון מהמזון ולא מתוספים. גם ספורט באופן סדיר ובעצימות לא גבוהה מהווה בפני עצמו זרז לייצור נוגדי חמצון.

מנהלי פורום תזונה קלינית