דקסטרוזה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/08/2015 | 18:27 | מאת: אילנית

שלום רב קניתי לחם עם סמל האגודה לסוכרת אבל ברכיבים כתוב שמכיל דקסטרוזה שאסור לחולי סכרת. איך זה מסתדר והאם לחם זה אפשר לאכול הלחם הוא לחם קל מחיטה מלאה עם דגנים של דגנית עין בר. בתודה מראש

שלום אילנית, לחמים רבים מכילים סוכר מוסף, וגם אם לא, הקמח הוא עצמו פחמימה מורכבת (המתפרקת לסוכר בגופנו) ולחם הוא מזון "פחממתי". אין כזה דבר אסור/מותר (יש מומלץ ויש מומלץ פחות), וגם משמעות התו אינה אסור/מותר. התו ניתן למזונות מסוימים שיש להם יתרון תזונתי כלשהו לסכרתיים ויש לזכור כי המינון מאוד חשוב, דין פרוסת לחם קל אחת אינה דין 10 פרוסות. יתרונו של התו בהגדרת "מנה" וקבוצות תחליף, מה שעוזר לסכרתיים בשילוב המזון התפרים. צריך לזכור שתהליך קבלת התו מחייב תשלום ואישור ולכן ישנם מזונות רבים אשר להם תרומה תזונתית לסכרתיים ואינם נושאים תו זה. לסיכום ובקיצור: בהחלט ניתן לשלב לחם בתפריט של סכרתי, כדאי ללא סוכר מוסף (כאמור, לחם בכל מקרה הינו פחמימה, מיותר להוסיף עוד מקור פחמימה ועוד סוכר פשוט), וכל זה מאוד מומלץ במסגרת טיפול תזונתי אצל דיאטן/ית. רק בריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית