ירקות חיים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/08/2015 | 16:58 | מאת: מירב

כשאני אוכלת סלט בערב ובעיקר מלפפונים וירקות חיים נוספים זה עושה לי כאבי בטן מעל איזור הטבור. למה ירקות חיים לפי דעתך קשים לעיכול?והאם זה יעזור לקלף אותם או שזה לא קשור לרמת סיבים. יש לציין שירקות מבושלים אין לי בעיה.

שלום מירב ייתכן והכמויות שאת אוכלת הן מעט מעבר לגבול הסבילות שלך, ועם סיבים תזונתיים כדאי להתקדם בהדרגה. ממליצה לך להפחית מעט את כמות הירקות החיים ולראות אם יש שיפור בתחושות, אולי גם שינוי סוג הירקות יעזור (יש ברשת מידע לגבי כמויות הסיבים שיש בכל מזון צמחי). לקלף יעזור משום שיוריד חלק מתכולת הסיבים בהצלחה ותאבון

מנהלי פורום תזונה קלינית