חשש לסכרת

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/08/2015 | 12:34 | מאת: אנונימית

יש לי ילדה בת 14, שכרגע גילו לה סוכר . נתנו לנו לעשות בדיקות של איסוף שתן ובדיקות דם מהאצבע כל יום . היום בבוקר היה לה 113 (כאשר היא אכלה אתמול ב-11.30 בלילה סלט עם רוטב אלף האיים ) אני רוצה לדעת איזה מאכלים אפשר להכין לה שישביעו אותה ואיזה מאכלים אסור לתת למקרה כזה , הילדה במשרל עודף מעבר לגילה . תןדה אנונימית

שלום לך, מאוד בכלליות, מאכלים משביעים אשר אינם מקפיצים רמות סוכר הם כאלו המכילים סיבים תזונתיים, שומן וחלבון. הדגש על הסיבים התזונתיים פה הוא גבוה, במיוחד אם לילדה עודף משקל. משתייה ממותקת, חטיפים ושאר מתוקים מומלץ להמנע, וכדאי לשלב מזונות "פחממתיים" (כגון לחם ומוצריו, פסטה, אורז, תפו"א וכד') בכמות קטנה יחסית מתוך המוגש. ירידה במשקל ופעילות גופנית יכולים גם כן לשפר מאוד את המצב. שימי לב, כל הנאמר פה כללי מאוד ואינו יכול לשמש "טיפול". הדבר החשוב ביותר כעת הוא לפנות להדרכה מסודרת אצל דיאטן/ית להיות במעקב, ולקבל טיפול מסודר בנושא, והחשיבות לכך גבוהה! בהצלחה ולבריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית