פריסת ואחסון בצל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

31/07/2015 | 08:05 | מאת: מרים

שלום רב קראתי שבצל מאזן סוכר בדם לכן התחלתי לאכול חתיכת בצל בסלט. מאחר והבצל גדול את יתרת הבצל אני עוטפת בניר כסף או ניילון נצמד ומאחסנת במקרר. ולמחרת פורסת עוד חתיכה וכך עד שהבצל נגמר. האם אני נוהגת נכון והאם זה לא פוגע ביתרונותיו ובערך הגליקמי הנמןך שלו? בתודה מראש

שלום מרים, בצל (בסלט ובכלל) זה יופי של תוספת לארוחה. לא יודעת מהיכן קראת שמאזן את רמות הסוכר בדם אך אני לא יכולה לומר שזה נכון. אין ספק שתוספת סיבים לארוחה תורמת לאיזון הגליקמי של אותה ארוחה, אך איזון הסוכר הכללי בדם (לא פר ארוחה) מושפע מגורמים רבים. בצל, כירק, דווקא מכיל יותר פחמימות יחסית לירקות אחרים ונחשב לירק שצריך להחשיב בספירת פחמימות אם נאכל בכמות גבוהה (וסביר שאינך אוכלת כמות גבוהה בסלט). תמיד ממליצה בירקות ופירות לאחר החיתוך לצרוך זמן קצר ולא להשאיר ימים עד לסיומם. אולי כדאי לנסות ולמצוא בקנייה הבאה בצלים קטנים יותר שיתאימו למנה אותה את צורכת בתאבון

מנהלי פורום תזונה קלינית