דעות חלוקות לגבי עור של דג

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/08/2015 | 00:16 | מאת: א.

שלום. בינואר 2005 כותב צביקה קורן "בעור של דג ים יש ריכוז גבוה של אומגה 3 שהיא חומצת שומן חיונית התורמת לבריאות ולמניעת מחלות. על יתרונות אומגה 3 כתבתי לפני מספר ימים). אם זה לא דוחה אותך תאכל את העור. " לעומתו כותבת דנה ויינר בספטמבר 2009 כי עור הדג מכיל יותר שומן וכדאי להמנע מאכילתו. מה נכון?

א שלום, הדעות פה לא חלוקות, זה רק נדמה ונובע מכך שכל אחד השיב כנראה על פן אחר של הדברים. מדוע אין פה סתירה? כיוון שציינת שיש שומן בעור, אבל אומגה 3 הוא שומן! כלומר למעשה יש פה תיאום מלא בין שני המומחים. לסיכום - אם רוצים אומגה 3 מהדג, זה לטעמו של הסועד, ואין בעיה של שומן במזון - אז אפשר לאכול את עור הדג בתיאבון ולבריאות :)

מנהלי פורום תזונה קלינית