הרחבת הקיבה משקאות מוגזים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/07/2015 | 11:56 | מאת: מירי

האם משקאות מוגזים גורמים להרחבת הקיבה?האם יש דבר כזה הרחבת הקיבה וממה היא נגרמת?מדוע לאנשים שעברו קיצור קיבה אסור משקאות מוגזים?תודה מראש על הסבר מעמיק

לאנשים שעברו ניתוחים בריאטרים שונים (קיצור קיבה), במיוחד שרוול ומעקף קיבה יש הנחיות להימנע ממשקאות מוגזים בדיוק מהסיבה של חשש שאתה מתאר להרחבת הקיבה. לאנשים עם קיבולת קיבה נורמלית (ללא ניתוח) העניין פחות רלוונטי, למרות שאפשר להרגיש בבירור את הבטן מתנפחת לאחר שתיית משקאות מוגזים במיוחד אם השתייה היא על בטן ריקה. הנזק בשני המצבים הללו היא שאם הקיבה מתנפחת לעיתים קרובות, היא "מתרגלת" וזה עלול להוביל לאכילת מיותרת בגלל שתחושת השובע תתקבל לאחר כמות מזון גדולה יותר מהנחוץ. לכן במיוחד למנותחי "קיצור קיבה" ההנחיה היא הימנעות מוחלטת משתיה מוגזת. ותודה לשני שטיין, דיאטנית קלינית - חטיבה כירורגית

04/08/2015 | 23:35 | מאת: מירי

האם אצל אנשים רגילים ללא עודף משקל המצב דומה?ככל שיעמיסו יותר אוכל הקיבה תתרחב והם יצטרכו כמות גדולה יותר של מזון כדי להיות שבעים?והאם אצל אנשים רזים שאוכלים מעט . גודל הקיבה מצומצם יותר ולכן הם מרגישים שובע יותר מהר.?

מנהלי פורום תזונה קלינית