עגבניה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/08/2015 | 09:46 | מאת: רונית

שלום רב אני עושה דיאטה לסוכרת ואני אוכלת 2 פירות ביום שזיף ותפוח. האם הוספת עגבניה ביום היא תוספת של עוד פרי ואז זה מעלה את כמות הפירות ביום? או שהעגבניה היא ירק ומותר לאכול אותה בנוסף לפירות? בתודה מראש

רונית שלום, לגבי העגבניה, היא אכן מוגדרת כירק ואין בעיה (בניגוד לגזר וסלק). היות ואת פונה בפורום, אני מבקשת לוודא מולך שאת בטיפול אצל דיאטנית מומחית לסוכרת והאם יש לך נגישות אליה כדי לשאול שאלות. אם לא, זה חבל וכדאי לדאוג לזה. לגבי כמות הפירות ליום, גם פה, חשוב לבדוק מול דיאטנית מומחית שכן כמות הפירות המותרת ליום מאוד משתנה בהתאם למצב (משקל, רמות טריגליצרידים בדם, מצב הכבד ועוד). כאמור - אני מקווה שאת בטיפול מקצועי וטוב. הרבה בריאות,גילה.

מנהלי פורום תזונה קלינית