תירס

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/07/2015 | 22:31 | מאת: מור

שלום, האם נכונה הטענה שתירס (לא משומר אלא טרי וטבעי) נחשב לזמון לא כל כך בריא משם שהוא מכיל עמילן? אני מאוד אוהבת תירס טרי אבל נמנעת ממנו בגל שמכיל עמילן. לכן גם לא אוכלת תפוח אדמה/בטטה/אורז. באשר לתירס- האם הוא מזון בריא? אם כן אז מה בריא בו? מה יתרונותיו התזונתיים? ומה בנוגע לעמילן? אני סתם חוששת לצרוך אותו? האם יש לעמילן בעצמו יתרונות תזונתיים? תודה

שלום מור, איני יודעת מה פשר החשד בעמילן.. בסה"כ פחמימה מורכבת, חומר השימור האנרגטי בצמחים, מזינה ומספקת לנו אנרגיה. אין שום סיבה להמנע ממנו ובטח לא מתירס טרי וטבעי וטעים. כמו כל מזון מהצומח, התירס מכיל הרבה ויטמינים ומירלים, כמות חלבון יפה יחסית (ל100 גר') ובעל נוגד חמצון חשוב בשם לוטאין. בקיצור, בתאבון

מנהלי פורום תזונה קלינית