דוחן ואמרט

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/07/2015 | 15:11 | מאת: שי

האם הדוחן והאמרט מכילים גלוטן ועמילן? ומה היתרונות התזונתיים שלהם? כמה הם באמת בריאים? תודה

שלום שי, עמילן כן, ולגבי הגלוטן- נחשבים לדגנים במחלוקת, אבל בעיקר בגלל זיהום (זיהום בגלוטן בעת העיבוד- קציר, טחינה וכד') אבל ככה"נ בטוחים לשימוש ונחשבים אופציות טובות לצליאקים וכן, שווה לשלב אותם בתזונה היומיומית, מכילים שפע של ערכים תזונתיים טובים, יותר מדגנים אחרים הנפוצים על שולחננו (כגון אורד, לדוג') בתאבון

מנהלי פורום תזונה קלינית