רמת סוכר 102

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/07/2015 | 12:48 | מאת: יעל

לפורום שלום עשיתי בדיקות דם לאחרונה ( הייתי 8 שעות בצום לפני הבדיקה , ולא שתיתי מספיק מים ) ביום לפני הבדיקה אכלתי לפחות 3 מנות אבטיח ורמת הסוכר יצאה לי 102 , שאר הערכים תקינים ( כולל טריגליצרידים וכולסטרול ) אני בת 56 , ומשתדלת להימנע מצריכת סוכר ( שתיה ובכלל ) , התפריט שלי עשיר בסיבים תזונתיים , לפעמים בקיץ מעט יותר פרי .מבצעת פ. גופנית - הליכה . מה מומלץ מבחינת תזונה ע" מ להוריד את ערכי הסוכר ? תודה .

הי יעל, כיוון שהתוצאה של בדיקת הסוכר אומרת בעצם שאת בסיכון לסכרת (מה שנקרא- קדם סכרת), טוב שאת ערנית ורוצה לשפר את המצב (ההפיך). אני מסייגת ואומרת שמשנה גם האם תוצאה זו חזרה על עצמה בבדיקות אחרות בעבר, היסטוריה משפחתית ועוד שאר גורמים שיכולים להעיד שאת בסיכון לסכרת. ממליצה לך בחום לגשת בהקדם לדיאטן/ית ע"מ לעשות יחדיו תפריט מסודר ולבדוק מה אפשר לשנות מבחינת התפריט והרגלייך הבריאותיים ע"מ לעזור בעניין זה. סוכר נמצא במזונות רבים בתפריטנו בצורות שונות כך שגם אם נמנעים מסוכר פשוט כמו במיצים ישנם מקורות נוספים. יש חשיבות לסוג הפחמימה (שבגוף הופכת לסוכר), כמות, עם מה נאכל ואפילו באיזה שעה, מה גם שעכשיו גם יודעם שגם לחיידקי המעי שלנו יש השפעה.. בקיצור, העניין מורכב יותר מתשובה בפורום אינטרנטי, ולכן ממליצה לגשת לייעוץ אישי מסודר. בהצלחה

מנהלי פורום תזונה קלינית