דימום ויסתי מוגבר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/07/2015 | 13:13 | מאת: שירה

שלום. אני בת 47 ובשנים האחרונות סובלת מדימום כבד במחזור. המחזור מגיע בתדירות לא קבועה של 19-27 יום, כך שאני מרגישה שהוא די מנהל לי את החיים ומגביל אותי. בנוסף, אני סובלת מאנמיה ומטופלת בוינופר אחת לחצי שנה בערך. אני טבעונית ומקפידה על תזונה בריאה בלבד.כולל מיץ סלק כמעט כל בוקר. לאחרונה, רופאת הנשים שלי הציעה לי לקחת פרוברה בכדי להפחית את הדימום ולהסדיר את המחזור. מאוד קשה לי רעיונית עם נטילת הורמונים אך מצד שני לא יכולה להמשיך כך. האם זה הכרחי או שניתן לטפל בבעיה בדרך טבעית יותר? תודה רבה.

שלום שירה, אני מבינה שאת מטופלת אצל רופאת נשים, ואין בעיה חריגה. לכן אני מניחה לפי התיאורים שלך שזה מתאים למצב בו הגוף מתקרב לגיל המעבר. הדימום הלא סדיר והחזק אופייני, והרופאה שרוצה להקל עליך מציעה פשוט הסדרה חיצונית בעזרת גלולות - שנשמע הגיוני. אבל לשיקולך כמובן, אני מבינה אותך. את יכולה תמיד להתייעץ ולקבל עוד חוות דעת. לגבי תיסוף טבעי חלופי, הרוב שקיימים מיועדים לגלי חום. לגבי מחזור - שמעתי על משהו חדש, אבל אני לא מכירה עדיין משתמשים. את יכולה אבל לנסות להשיג משהו שנקרא "פוסטי" - כמוסות של תערובת צמחים שאמורה להקל על המחזור. של חברת Trimavera

מנהלי פורום תזונה קלינית