תזונה דלה מאוד

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/07/2015 | 12:43 | מאת: מירי

שלום. אני בת 35, 1.60 שוקלת 60 ק"ג. עוסקת בספורט. אני לא אוכלת ולא אכלתי מעולם פירות וירקות. גם בשר אני כמעט ולא אוכלת. התזונה שלי מורכבת בעיקר מתפוחי אדמה, קטניות, אגוזים, טחינה, ביצים, טונה, לחם מחיטה מלאה והמון המון מתוקים. אני פשוט מכורה למתוק וכל ניסיון להיגמל ממנו לא צלח. שתייה מתוקה ואלכוהול אני לא צורכת כלל וגם לא חטיפים מלוחים. גם לא מעשנת. המוגלובין שלי כמובן כמעט תמיד חורג מהנורמה ועולה רק כשאני לוקחת תוספי ברזל, אולם איני מצליחה להתמיד בנטילתם בגלל תופעות הלוואי הקשות. שאלתי היא - אילו תוספים כדאי לי לצרוך.

שלום מירי, ייתכן וישנם חוסרים במינרלים וויטמינים מסוימים בשל דפוס האכילה שלך. כדי לוודא מה חסר ולתסף באחריות כדאי לגשת להערכה אצל דיאטן/ית קלינית וכן לערוך בדיקות דם מקיפות. לגבי ברזל, ישנם סוגים רבים של תוספים, גם ברזל נוזלי שאמור לגרום פחות תופעות לוואי אם בכלל. בהצלחה

מנהלי פורום תזונה קלינית