אכילת גזרים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/07/2015 | 13:22 | מאת: לילך

שלום, בעלי בן 38 ובמעקב דיאטנית בעקבות עודף משקל. הומלץ לו להרבות באכילת ירקות ואכן כל בוקר פותח ב"צלחת בריאות" הכוללת ירקות חיים : עגבניה, מלפפון, פלפל וגזר. השאלה היא האם יש מגבלה על כמות הגזרים שכדאי לאכול ביום? אם הוא אוכל כ 5 גזרים שלמים במהלך היום (זה נותן לו תחושת שובע) - האם זה עלול להזיק? (שמעתי שאכילה מרובה של גזרים עלולה לגרום לגוון עור כתום...) האם ישנה מגבלה על כמות הגזרים או ירק אחר שרוצים לאכול? תודה מראש!

שלום לילך, כל הכבוד לבעלך על ההתגייסות לטיפול, פתיחת היום בירקות זה מצוין (גם שילובם בהמשך היום..) אבל, על מנת להנות מיתרונותיהם הרבים כדאי מאוד לגוון בסוגי הירקות. יש שפע של ירקות בארצנו ולכל אחד תרומה מיוחדת. אם ינסה לצרוך ירקות מ5 צבעים כל יום ולגוון בכל קבוצת צבע מובטח כי כמות הגזרים תרד. בגזר ערכים קלוריים גבוהים יותר מן הירק הממוצע, ולכן אולי כדאי קצת למתן בצריכתו, או לפחות "לקחת אותו בחשבון" בכמות כזו. (רק לשם הדוג', ב5 גזרים קטנים מאוד כמות קלוריות בכפרוסת לחם עם ממרח). אין בזה נזק, רק כדאי באמת לפנות מקום לעוד ירקות חשובים. בהצלחה

מנהלי פורום תזונה קלינית