שתי שאלות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/07/2015 | 10:22 | מאת: גלית

הי שתי שאלות בקשה- שאלה ראשונה- אני נוהגת לבשל את הקינואה כמו שמבשלים פסטה. אני מרתיחה עם הרבה מים וכשזה רך אני מסננת את המים. האם בשיטה כזאת אני מאבדת מהערכים התזונתיים של הקינואה? כי חלק עוברים למים ואני שופכת את המים.. שאלה שניה, האם גדילן/שן הארי גורמים לתלות? המליצו לי עליהם כחלק מזירוז תהליך ניקוי הכבד ואני חוששת שאם אצרוך ואפסיק זה ישבש לי את פעילות המעיים. האם בכלל מומלץ לצרוך אותם? תודה

שלום גלית, אנא קבלי התנצלותי על האיחור בתגובה. לגבי השאלה הראשונה- חלק מהוויטמינים מסיסי המים והמינרלים עוברים למי הבישול (באופן חלקי) והם נשפכים עם המים. עם זאת, אם זו שיטת הבישול המועדפת עלייך, אני לא רואה הכרח בשינוייה כיוון שבדר"כ ישנן מקורות נוספים לויטמינים ומינרלים בתזונה (אלא אם כן מתבססים על מזון מעובד ולא מגוון). לגבי שן ארי וגדילן-איני מומחית בנושא, ולכן כדאי להפנות שאלות אלו למי שנתן לך טיפול זה. מהמעט שאני יודעת, שן ארי אינו יוצר תלות בדר"כ, בהבט של מע' העיכול, כיוון שהשפעתו עדינה יחסית.

מנהלי פורום תזונה קלינית