שחיקה חומצית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/06/2015 | 20:10 | מאת: מיכאלה

סובלת משחיקת שיניים רציני, נמצאת במעקב. איזה פירות אפשרי שאוכל שיהיו הכי פחות חומציים לשיניים? והאם זה נכון שאם אני מוהלת מיצים חומציים בחלב הנזק החומצי לשיניים פוחת?

נזק לשיניים אני ממליצה מאוד להיזהר מתוספי תזונה כגון ויטמין C נוזלי ותכשירים אחרים מסוג זה. לגבי משקאות חומציים - קולה הוא הגרוע שבהם, גם ממנו הייתי נמנעת. לגבי פירות - מיצי הדר עדיף שלא, עדיפה אכילת הפרי השלם. חשוב ביותר! יש להימנע מצחצוח שיניים לאחר שתיית ואכילת מזון חומצי או לאחר הקאה - שכן הצחצוח מגביר את השחיקה של החומצה. אפשר לגרגר עם סודה לשתיה לאחר אכילת מזון חומצי.

מנהלי פורום תזונה קלינית