פירות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/07/2015 | 18:09 | מאת: יעקב

האם דינו של הסוכר הטבעי שמצוי בפירות כדין סוכר לבן רגיל? אני נוהג לאכול המון פירות ביום. האם טמונה בכך סכנה מבחינת כמות הסוכרים המצויה בהם? בימים אלו, ימות הקיץ, אני נוהג לאכול את פירות הקיץ הבאים על בסיס יום יומי - שני אפרסקים, שתי נקטרינות, שני אגסים, שני תפוחים, כעשרה משמשים, כעשרה שזיפים. האם לדעתך הדבר מוגזם מבחינת רמת הסוכר או מכל בחינה אחרת?

שלום יעקב, בפירות יש סיבים תזונתיים אשר לא נמצאים בסוכר הלבן הרגיל, המאטים במעט את עיכולם ועיבוד הסוכר וכן מגוון ויטמינים ומינרלים. עם זאת, הכמות שציינת אכן נשמעת מעט יותר מידי, שכן אני מניחה שישנם פחמימות נוספות בתזונתך, והפירות הם כ"ארוחת בניים". השילוב עם מזונות נוספים (האם נאכלים יחד עם חלבון או שומן? או פירות בלבד?) גם הוא משמעותי. 3 מישמשים או שזיפים (קטנים מאוד) הינם שווי ערך למנת פרי אחת, ותפוח/אגס גדולים יכולים להגיע אפילו קרוב ל2 מנות פרי. להערכתי, וזוהי המלצה כללית, טוב תעשה אם תצמצם את כמות הפירות ותמירם בירקות. לבדיקת תפריטך והמלצות אישיות באופן יותר מעמיק ממליצה לך ללכת לפגישת ייעוץ אצל איש מקצוע (דיאטן/ית)

מנהלי פורום תזונה קלינית