נפיחות חסרת פרופורציות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/06/2015 | 12:39 | מאת: אפרת

שלום רב, אני ממש ממש זקוקה לסיוע ועצה טובה ומקצועית: לפני מספר חודשים גיליתי שאני נמצאת במצב של טרום סוכרת (סוכר 108) ומאז התחלתי להקפיד על אכילת סוכרים. אני נשמרת מסוכר במשך השובע ורק בסופי שבוע מאפשרת לעצמי סוכר בכמות מאוזנת (רבע ממה שהייתי נוהגת לאכול תמיד). התחלתי לעשות הליכות וריצות על ההליכון בערך 2 דקות כל יום 5-6 פעמים בשבוע ואכן הסוכר ירד למתחת ל- 100. יחד עם זאת, לאור ההקפדה שלי על תזונה נכונה, דלדול הסוכר והספורט, אני אל מרגישה שינוי במשקלי; להיפך, מאז שהתחלתי לשמור יותר אני רק תופחת ואיני יודעת מה הסיבה. אין לי עצירות או משהו כזה, אני פשוט מרגישה נפוחה והבגדים נראים עלי מזעזע. אני לא מצליחה להבין מה לא בסדר. מאד אשמח לעזרה ולהכוונה. תודה רבה מראש,אפרת

אפרת יקרה, מהמידע המצורף לא ניתן להשיב לך. חשוב לגשת לדיאטנית מקצועית אשר מתמחה בסוכרת, אשר תקבל את כל המידע הנחוץ (כולל גיל, משקל, בדיקות דם אחרות רלבנטיות - אולי יש חסר מינרלים או ויטמינים המגביר סיכון לסוכרת). ואז תלמד אותך כיצד להתנהל ולאכול, הרכבים רצויים, צריכת סוגי שומן בריאים (שגם להם יש השפעה על משק הפחמימות). בנוסף, קיימות חברות אשר מבצעות בדיקות גנטיות שתוכלנה אולי לסייע וגם פה צריך תיווך של דיאטנית שמבינה בנושא. בקיצור -התאמה אישית זה המפתח.

מנהלי פורום תזונה קלינית