האם גלוצרנה גורמת לחוסר תאבון?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/06/2015 | 11:19 | מאת: שלמה

אני ירוד במשקל עקב חוסר תאבון בגלל טיפולים כימוטרפיים מקבל גלוצרנה 2 ביום האם זה גורם לעיכוב בתאבון?

שלום שלמה, לגלוצרנה ערך תזונתי כמו ארוחה קטנה, וזו דרך מצוינת להעשיר את התפריט שלא דרך מזון מוצק, אותו לעיתים יש קושי לצרוך בכמויות הראויות. לכן, בוודאי שלאחר שתיית פחית או שניים ייתכן ותרגיש שובע אבל כיוון שזהו מזון נוזלי, בדר"כ אין השפעה מאוד רצינית על התאבון, או לפחות לא השפעה ממושכת. הטיפולים שאתה מקבל, לעומת זאת, בהחלט מועמדים יותר ראויים ל"האשמה" בחוסר התאבון..אך הם עניין נתון כעת, ואני בטוחה שישנן גם עוד סיבות לחוסר התאבון. אולי כדאי להתייעץ עם הדיאטן/ית בבית החולים לתזמון אחר של הגלוצרנה או מציאת פתרונות אחרים הנכונים עבורך. רק בריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית