תחליף לבשר בקר ודג

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/06/2015 | 18:30 | מאת: ניקול

אני רוצה להתחיל דיאטה ובמקום בשר בקר או גד אני מעוניינת בתפריט טבעוני .. במקום למשל 100 גרם בקר מאודה או עוף מאודה או דג מאודה...תודה רבה

שלום ניקול, התחליפים הטבעוניים יכולים להיות קטניות/מבוססי קטניות כגון תבשילים/קציצות מקטניות או למשל טופו (העשוי מסויה, שהיא גם קטניה) או סייטן (חלבון חיטה). בכל מקרה חשוב לשלב בתפריט גם שפע ירקות, דגנים מלאים ואגוזים. ציינת את המילה "דיאטה"- אם כוונתך לרדת במשקל חשוב שתדעי ש"טבעוני" לאו דווקא שווה בהכרח לירידה במשקל, כי היא לא נובעת מהחלפה נטו בין מזונות, אלא בצמצום הכללי בצריכת הקלוריות ופעילות גופנית

מנהלי פורום תזונה קלינית