אחוזי שומן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/06/2015 | 17:01 | מאת: עדי

נשקלתי במשקל שקובע אחוזי שומן. הגובה שלי הוא. 1.5 משקל 52. היקף באיזור הטבור 76. היקף בירכיים 98. המדד שנראה במכשיר היה 34 אחוזי שומן. האם יתכן?אני משתדלת לאכול תזונה נכונה. האם אחוז השומן יכול לעלות עקב אכילה של שומנים מהצומח כמו שמן זיית ואגוזים?גם שכמות הקלוריות היומית הכללית עומדת על 1700?

הי עדי, 34% שומן אכן הגיוני, וגם את רזה ומקפידה על אכילה בריאה הוא הגיוני. יישנן טבלאות (רבות ולא אחידות בדר"כ) באינטרנט כך שתוכלי לבדוק (לפי הגיל) היכן את עומדת. האם את מתאמנת? פעילות גופנית בהחלט יכולה לשפר מדד זה. צריך לזכור שהמכשירים המודדים % שומן אינם מדויקים מאוד, ותלויים בגורמים רבים כמו מצב הנוזלים בגוף ואצל נשים הדבר עוד יותר משתנה עקב המחזור החודשי. בדרך כלל, מומלץ למדוד באותו מכשיר ובאותה שעה ויום בשבוע (עד כמה שניתן) ולראות האם ישנה מגמה כלשהי, לאחר שינוי תזונתי/פעילות גופנית/גם וגם.

מנהלי פורום תזונה קלינית