שילוב אבקת גיינר בתפריט

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/05/2015 | 13:11 | מאת: רמי

שלום, לאחרונה אני סובל קצת מדיכאון וחרדה ומטופל בציפרלקס שאמור להשפיע עוד מספר שבועות. אין לי תאבון ואני עושה מאמץ לאכול 4 -5 ארוחות קטנות ביום. לפני תקופה זו אכלתי יותר והתאמנתי במשקולות וכעת אני מתחיל לרדת במשקל. חשבתי לשלב אבקת גיינר של פחמימות וחלבונים פעם או פעמיים ביום כדי להשלים את החסר ולא לרדת במשקל עד שאתאזן. האם מומלץ לשלב אבקה כזו או לא? תודה

שלום רמי, קודם כל, טוב מאוד שאתה מודע ומנסה לעשות מאמץ. בדר"כ איני ממליצה על הוספת אבקת גיינר כזו או אחרת, כיוון שניתן לעשות גיינר דומה בקלות, בזול, ובידיעה שלמה של המרכיבים שאתה מכניס לתוכו (מה שאני לא יכולה לדעת בגיינר מסחרי. לא תמיד הדברים נבדקים.) הכנת שייק על בסיס חלב/חלב סויה, הוספת מרכיב פחמימתי כפירות (אפשר גם גלידה) ושומן צמחי כגון טחינה גלמית משומשום מלא (מתוקה יחסית), אגוזים/שקדים טחונים ואפילו אבוקדו (במינונים סבירים כמובן) מהווים יופי של ארוחה שלמה המכילה את כל אבות המזון והרבה קלוריות. כמובן, מאוד ממליצה להעזר באיש מקצוע (דיאטן/ית) לתקופה זו לפחות, על מנת לוודא שאין מחסור ולעזור ברעיונות נוספים ובהתאמה להעדפות שלך ולסדר יום בהצלחה :)

מנהלי פורום תזונה קלינית