נפיחות בבטן וכאבים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

18/05/2015 | 00:50 | מאת: אור

אני סובלת בזמן האחרון מנפיחות בבטן לא יודעת אם יש קשר אבל ושמתי לב שזה התחיל אחרי שהתחלתי לשתות כף שמן זית מידי יום בגלל שסבלתי מעצירות פעם אחת ולקחתי את זה וזה עזר מאוד ומזרז את חילוף החומרים אז המשכתי עם זה . השאלה שלי היא האם הנפיחות בבטן יכולה להגרם כתוצאה מהכף של השמן זית שאני שותה כל יום על הבוקר ?? למרות שאפילו אחרי שאני שותה ישר אני נכנסת להתפנות? לאחר מכן הבטן נהיית קטנה ומשתטחת אבל אחרי כמה דק שוב מתנפחת כמו בלון.למה זה קורה לי?

לא נשמע ששמן הזית הוא הגורם. אצל כולם הבטן מתנפחת מעט אחרי האוכל. השאלה אם זה בנורמה, או מציק ממש ועם כאבים ואי נוחות. אולי יש רגישות לאיזה מזון אחר. אפשר לפנות לדיאטנית גסטרואנטרולוגיה בקופה, או במרפה של בית חולים קרוב ולעבור על כל התפריט ולהתייעץ. עוד אפשרות אם לא תפתר הבעיה לבקש בדיקה לאלרגיה למזונות.

מנהלי פורום תזונה קלינית